fbpx

Почиствате ли матрака си? Ето защо трябва

Почиствате ли матрака си? Ето защо трябва

Вие перете чаршафите си веднъж седмично, така че защо бихте искали да поставите тези чисти и изпрани чаршафи върху мръсен стар матрак?

Определено не е нужно да почиствате матрака си толкова често, колкото чистите чаршафите си, но трябва да почиствате леглото си веднъж поне на всеки шест месеца.

Почистването на вашия матрак е дори по-важно от почистването на килимите и тапицерията в дома ви. Може да вярвате, че един матрак не се нуждае от почистване, освен ако няма петна или инцидент, но истината е, че той изисква по-редовно почистване поради това колко често го използвате. Има много предимства от почистването на матраци, ето защо:

Значението на почистването на матрак

Независимо от вида на матрака, който имате на леглото си, все още е изключително важно редовно да почиствате матрака си, за да премахнете нежеланите прахови акари, телесни мазнини, пот, мъртва кожа и други остатъци от домашни любимци и деца. Материалът, използван за направата на матраците, не винаги е проектиран да бъде устойчив на петна, тъй като матракът винаги е покрит, за разлика от килимите, килимите или тапицерията. Петната може да са трудни за премахване от матраци, но основната причина за почистване не е отстраняването на петна, а по-скоро отстраняването на мърсотията и дезинфекцията на материала.

Ползите от почистването на матрак

Свежото, чисто спално бельо може да ви накара да повярвате, че вашият матрак е също толкова чист, колкото чаршафите и завивката, но това не е така. Матраците могат да съдържат най-голямо количество прахови акари и частици мръсотия в дома, дори при редовна смяна на спалното бельо и протектори против прахови акари. Почистването на вашия матрак със сигурност помага за елиминирането на прах, мръсотия и люспи от мъртви кожни клетки, но има и други предимства.

По-здравословно качество на въздуха в помещенията

Средният възрастен се нуждае от 8 часа сън на ден, което се равнява на 1/3 от живота ви и дава много добра причина да поддържате здравословно качество на вътрешния въздух в спалнята си. Когато се обръщате в леглото си през нощта, това разбърква фини частици прах от матрака, които можете да вдишате. Тези частици прах могат да доведат до лошо качество на въздуха в помещенията, което причинява здравословни проблеми като дразнене на гърлото и очите, кихане, запушване на горните дихателни пътища , сълзене на очите и умора.

Управление на алергиите

Домашните акари живеят предимно в матраци и често са причина за алергични проблеми, включително астма, екзема и ринит. Лекарите силно препоръчват редовно почистване на матрака на пациенти, които страдат от алергични пристъпи, докато спят, тъй като телата им реагират на акарите в матрака. Минимизирането на контакта с алергените може да намали алергичните тригери, които могат да доведат до по-сериозно здравословно състояние.

Почистването на матрака е работа, която е най-добре поверена на професионалистите. Ние гарантираме насоки и обслужване, които могат да постигнат нивото на чистота, което искате. За допълнителна помощ, моля, не се колебайте да се свържете с нас и позволете на нашия любезен персонал да удовлетвори всяка ваша нужда.